Здоров'є всієї родини 

Чому без причини болить голова?

Чому без причини болить голова? Нерідко людина не замислюється, чому болить голова без видимої причини, а болючі відчуття відносить на рахунок перенесеного стресу або сильної перевтоми. Медики стверджують, що найчастіше головні болі виникають через напругу зв’язок, м’язів, сухожилля чола, плечового верхнього пояса і потилиці, а причиною відчуття болю стає подразнення рецепторів.

У результаті виникає двосторонній біль, що відчувається і в скронях, і з боку потилиці, причому болі здаються монотонними, а в людини відзначається нудота, погіршення апетиту. , незручне положення голови при перегляді телевізійних програм, притискання підборіддя до грудей. Шийний відділ хребта при неправильно підібраній подушці, викривляючись, також часто призводить до головного болю, оскільки защемляється нерв і погіршується кровопостачання мозку. При перенапрузі та відчутті головного болю хапатися за таблетки не рекомендується, краще вирушити в душ, зробити масаж, лягти на гарне ліжко і максимально розслабитися.

Мігрень – особливий різновид головного болю, який за відчуттями нагадує пульсування. Такий біль викликається гормональними зрушеннями, надмірними фізичними навантаженнями, суттєвими вадами сну. Чутливі рецептори можуть провокувати болючі відчуття при споживанні шоколаду, копченостей, цитрусових, алкоголю.

Related posts